Har du spørgsmål?

Send en besked eller spørgsmål til os - eller ring på 70603838

    Har du spørgsmål?

    Er det sikkert at rejse til Tanzania?

    Tanzania er essensen af det, mange af os forbinder med en safari i Afrika. Store savanner med græssende zebraer og jagende løver. Baobabtræer, der står som gamle skulpturer i landskabet. Store, åbne himmelstrøg over Serengeti, hvor gnuerne hvert år vandrer i hundredtusindvis. Og Kilimanjaros sneklædte top, der tårner sig op i horisonten og er et rejseeventyr i sig selv.

    På en safari i Tanzanai kan du høre elefanternes dybe rumlen, før solen er stået helt op, køre gennem nationalparker med vind i håret og mærke den særlige ro, når du er omgivet af uberørt natur. Dette er med god grund et af Afrikas mest populære rejsemål.

    Men måske tænker du: Er det egentlig sikkert at rejse til Tanzania? Hvad bør jeg vide inden min rejse? Tøver du med at bestille rejsen til Tanzania – måske din første safari – fordi du gerne vil blive klogere på sikkerheden i landet, så læs med her.

    Elefant krydser en vej ved Lake Manyara, Tanzania

    Rejs trygt – med den rette planlægning

    Når man kommer fra en del af verden, hvor det er helt normalt at bevæge sig frit rundt – uden at spekulere nævneværdigt over sin egen sikkerhed – kan det føles uvant, at det overhovedet skal være en overvejelse på rejsen. Men sådan er det, når man rejser til Tanzania. Der er ingen grund til at lægge skjul på, at det ikke er i alle dele af dette land, at du bare bør rejse rundt på egen hånd uden omtanke.

    Når det er sagt, er det vigtigt at sætte tingene i perspektiv: Tanzania er 22 gange større end Danmark, og det gør en forskel. Sikkerhedssituationen varierer, alt efter hvor i landet man befinder sig. Nationalparkerne og vildtreservaterne hvor safarierne foregår – som Serengeti og Tarangire – er blandt de mest trygge områder at rejse i, især når du er af sted med en erfaren lokal guide og har en rejseplan, der både er tilrettelagt for at give dig de største oplevelser og tager højde for sikkerheden.

    Så ja, det er vigtigt at tage sine forholdsregler og kende sikkerhedssituationen på de steder, du besøger. Men det betyder ikke, at du behøver lade bekymringer om sikkerhed spænde ben for rejsen. Med den rette planlægning og lokale kendskab er Tanzania et fantastisk – og trygt – land at rejse til.

    Rejsevejledning for Tazania

    Som Udenrigsministeriet skriver i deres rejsevejledning for Tanzania, oplever de fleste, der besøger de populære turistområder i Tanzania, ingen problemer under rejsen.

    Samtidig gør ministeriet dog opmærksom på, at der i visse dele af landet kan være øget risiko. I skrivende stund frarådes for eksempel alle ikke-nødvendige rejser til Mtwara-regionen på grænsen til Mozambique i det sydlige Tanzania på grund af sikkerhedssituationen i området. Det er ikke en region, vi arrangerer rejser til.

    Vi tager selvfølgelig altid udgangspunkt i Udenrigsministeriets aktuelle rejsevejledning, de lokale myndigheder og vores egne kontakters tilbagemeldinger, når vi planlægger rejser – og sender ikke gæster til områder, hvor der frarådes rejseaktivitet. Vil du selv følge den aktuelle sikkerhedssituation i Tanzania, kan du gøre det på Udenrigsministeriets rejsevejledning. Vi anbefaler desuden, at du henter appen Rejseklar, hvor du også kan holde dig opdateret om rejsevejledningen.

    Kriminalitet

    Tanzania er generelt et venligt og gæstfrit land. Som turist er der alligevel nogle forholdsregler, som det er godt at tage – især i byområder og på andre steder med mange mennesker. Den mest almindelige form for kriminalitet, der rammer rejsende, er lomme-, taske- og tricktyverier samt røverier. Det sker dog mest i storbyer som Dar es Salaam på travle markeder og busstationer, hvor mange mennesker er samlet.

    Derfor anbefales det generelt, at du undgår at bære smykker eller andre værdigenstande, der kan tiltrække uønsket opmærksomhed. Det samme gælder store kontantbeløb – hav kun det nødvendige på dig og opbevar for eksempel resten i en sikkerhedsboks på dit hotel. Når du er på safari, kan du roligt have dit kamera fremme og klart uden at skulle tænke på lommetyve. Men hvis du bevæger dig for eksempel rundt i en travl storby eller besøger et travlt marked, er det heller en god idé ikke at lade dit kamera hænge frit fremme.

    Du bør heller ikke færdes alene efter mørkets frembrud – hverken til fods eller med lokal transport. Aftenerne nydes bedst i selskab og med planlagte transportløsninger, så du undgår uforudsete situationer. Du kan se flere råd om at færdes sikkert i Tanzania i Udenrigsministeriets rejsevejledning. Generelt er det med sund fornuft og lidt omtanke ikke svært at bevæge sig sikkert rundt som turist i Tanzania.

    Sundhed og vaccinationer

    Når du planlægger en rejse til Tanzania, kan du orientere dig om de aktuelle sundhedsforhold hos Statens Serum Institut, hvor der løbende opdateres med information om sygdomsrisici og anbefalede vaccinationer.

    Vi anbefaler dog også, at du i god tid (gerne et par måneder) inden afrejse kontakter din praktiserende læge eller en specialiseret vaccinationsklinik. De kan rådgive dig nærmere om, hvilke vaccinationer der er relevante for netop din rejse, og eventuelt udstede recept på malariaforebyggende medicin, hvis det er nødvendigt. Det er dit eget ansvar at have de nødvendige vaccinationer, som eventuelt kræves ved indrejse til Tanzania og andre områder, for eksempel Zanzibar, du skal besøge på rejsen.

    Mere lavpraktisk er det godt at vide, at du ikke bør drikke vand fra hanen i Tanzania. Heldigvis er vand på flaske både billigt og nemt at få fat i stort set overalt i landet – også på safarilodges og i nationalparkerne. Det er en enkel måde at passe på maven og sikre en sund og god rejseoplevelse.

    Er dyrene farlige?

    Det er helt naturligt, hvis du sidder med en vis ærefrygt ved tanken om at skulle bevæge dig ud blandt elefanter, løver og flodheste – dyr, som lever frit og er blandt de mest kraftfulde og farlige på Jorden. Ja, der findes farlige dyr i Tanzania, og Big Five – løve, elefant, næsehorn, bøffel og leopard – var oprindeligt ikke en liste over de mest populære dyr at se på safari, men en betegnelse for de dyr, som storvildtsjægere anså for at være de farligste at jage.

    Dyrene i Tanzanias nationalparker bør omgås respektfuldt, men de ser dog normalt ikke safarigæster som byttedyr. Det betyder, at du kan komme helt tæt på en hvilende løveflok eller en elefantflok i en åben safaribil – uden at føle dig utryg. Selvom hjertet nok vil banke lidt ekstra hårdt.

    De lokale chaufførguider har desuden en uvurderlig erfaring med det afrikanske dyreliv. De ved ikke bare, hvor dyrene holder til, men også hvordan man omgår dem med respekt og forsigtighed. Det er den viden og ro, du som gæst læner dig op ad – og som gør det muligt at opleve Tanzanias dyreliv helt tæt på, uden at gå på kompromis med sikkerheden.