Tanzania

Praktiske informationer for Tanzania safari

Du er altid velkommen til at kontakte os på mail salg@tembo-safari.dk eller på telefon 70 60 38 38 hvis du har spørgsmål til din Tanzania safari

Rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser grundigt da disse, ved safarirejser købt hos Tembo-Safari, udgør aftalegrundlaget for din bestilling, som er omfattet af “Lov om Pakkerejser”.

Læs her

 

Visumregler for rejsen til Tanzania

Vi anbefaler at ansøge om visum ved ankomst til Tanzania. Ansøgningsskemaet sender vi til Jer inden afrejse. I afleverer ganske enkelt det udfyldte skema, sammen med USD 50 pr. person  ved visum-skranken i lufthavnen, og et visum og indrejse stempel indsættes i passet. Så enkelt er det.

Jeres pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter udrejse fra Tanzania, og der skal være plads til ind- og udrejsestempler i passet. Ved indrejse til Tanzania skal endvidere udfyldes et indrejsekort, der udleveres i flyet , inden I ankommer til Kilimanjaro. Hvis de er løbet tør for kortene i flyet, findes kortene i ankomstterminalen. Indrejsekortene skal blot udfyldes og afleveres sammen med passet til paskontrollanten i lufthavnen.

Ved udrejse fra Tanzania  skal udfyldes et udrejsekort, som findes i afgangsterminalen. Dette kort skal afleveres sammen med passet til paskontrollanten, hvorefter I får et udrejsestempel i passet. Visum-reglerne kan checkes løbende hos Udenrigsministeriet.

Læs her

 

Vaccinationer m.m.

Vi anbefaler Jer at kontakte egen læge for nærmere.

Husk at medbringe det internationale vaccinationsbevis på rejsen.

 

Transport på safarien

I bliver mødt i Kilimanjaro International Airport af Jeres engelsktalende Driver / Guide,som følger Jer på hele safarien frem til hjemrejsen , eller turen videre til Zanzibar. Når du tager på safari i Tanzania foregår i specialbyggede, 4hjulstrukne LandCruisers, som er udstyret med et opklappeligt paraplytag, som gør det muligt at stå op under safarikørslerne, med fri udsigt til alle sider og med excellent mulighed for f.eks. fotografering. Vi modtager normalt max 6 personer i safari LandCruiserne, og det sikrer alle en vinduesplads.

 

Overnatning på safarien

Vi har i Tembo-Safari lagt stor vægt på placeringen af de Lodges, vi benytter. Ud over, at alle overnatningsstederne naturligvis er af en høj standard, er de strategiske belliggenheder ude i den pragtfulde tanzanianske natur valgt med omhu. Det sikrer den bedst mulige safarioplevelse. De fleste Lodges på vores safarier i Tanzania har swimmingpool.

 

Måltider og drikkevarer på safarien

Alle måltider er inkluderet i rejsens pris, hvor andet ikke er nævnt. Drikkevarer til måltiderne er for egen regning. Vand på safariturene er inkluderet i rejsens pris (en flaske per person per dag).

 

Rejsevaluta i Tanzania

I Tanzania kan betales med lokal mønt, Tanzania Shillings ( 1.000 tzs = ca. 1 US$ ), US $ ell. Euro. De fleste steder, bl. a. på overnatningsstederne, kan betales med kreditkort. De fleste kreditkort kan bruges til at hæve kontanter i hæveautomaterne ved ankomst i lufthavnen i Kilimanjaro. Kreditkort kan ikke bruges som hævekort på hoteller / Lodges.NB : 100 dollar sedler ( enkelte steder også 50 dollar sedler ) modtages ikke i Østafrika. Medbring helst 20, 10, 5 og 1 dollar sedler, som bør bestilles i bankerne, da disse ellers kun ligger inde med store sedler. Dollarsedler ældre end 2003 modtages ikke i Afrika.

 

Drikkepenge

Mange steder ude i Verden benyttes drikkepengesystemet. Dette er også tilfældet på det afrikanske kontinent. Afrikanere i servicefagene, såsom tjenere, stuepiger, dragere m.m. får en meget lille fast løn.Derfor er de meget afhængige af de drikkepenge, som de får, når de leverer en god indsats. Her er en tommelfingerregel til drikkepenge : 1 USD (ca. 6,00 kroner) pr. kuffert eller sportstaske, som portørerne bærer for Jer. 10% af regningen i barer og restauranter. 1 USD (ca. 6,00 kroner) om dagen til stuepigen. Giv eventuelt drikkepengene personligt, så de glæder den, som har betjent Jer. Chauffør-guiden , som I er sammen med mange timer hver dag,forventer også drikkepenge. En tommelfingerregel er ca. 8-11 USD ( ca 50-65 kroner) pr. person pr. dag, som bedst afregnes på den sidste safaridag. At give drikkepenge er en personlig ting. Det er helt frivilligt, men vi bør blot huske på, at de indgår som en naturlig , og nødvendig, del af hverdagen på det afrikanske kontinent.

Flybilletter

I modtager flybilletterne samt rejseplanen senest 14 dage før afrejse, og skal blot medbringe det til check in i lufthavnen. Alle relevante data med bookingnumre m.m. fremgår af Jeres Etickets.

 

Det bedste tidspunkt at besøge Tanzania

Tanzania er et spændende rejsemål året rundt. Mange af safariområderne er beliggende på højslette med en gennemsnitstemperatur på 30°C om dagen og 10°C om natten. Der er normalt lille regntid november-december og længere regntid fra slutningen af marts til medio maj. Når det regner i Tanzania, er det i form af regnbyger, og herefter opklaring. Det giver en utrolig dejlig duft og et smukt lys, når solen titter frem igen efter et ordentligt tordenskyl. Hele året rundt er der garanti for en fantastisk oplevelse med masser af vilde dyr.

 

Tidsforskel

Tanzania er en time foran Danmark, når vi har sommertid og to timer foran, når vi har vintertid. Det betyder, at man undgår problemer med jetlag.

 

Sproget i Tanzania

I Tanzania har man 2 officielle sprog, nemlig swahili og engelsk. Derudover findes adskillige andre lokale sprog.

 

Elektricitet

De fleste hoteller og lodges får elektricitet fra egne generatorer, der sjældent slukkes om natten. Men det kan ske, så husk at tage lommelygte med på safarien. Tanzania har 240 volt, og der bruges 3 benede stik. Adaptorer kan ofte lånes / lejes i hotel receptionerne , men det er en god ide selv at medbringe et rejsesæt ( kan som regel købes i bygge- og supermarkeder).

 

Tøjvalg på safarien

Praktisk sommertøj er perfekt til safarien. Praktisk fodtøj, gerne med en hård sål. Medbring evt. også sandaler i safaribussen. Da tidlige morgener og aftener kan være lidt kølige, som en dansk sommer, er det en god ide at medbringe f.eks. en fleece trøje ell. jakke.Går rejsen videre til Zanzibar, er det en god ide at have badesko med, da der kan være søpindsvin (badesko kan også købes på stedet).

 

Husk endvidere

Lille lommelygte Solcreme Solbriller Myggebalsam. Vælg, om muligt, bløde kufferter, da de er mest praktiske at håndtere på safarien.

 

Håndbaggage

Husk altid at pakke medicin , pas, penge + kreditkort, samt flybilletter i håndbaggagen.

 

Fotoudstyr m.m.

For foto interesserede er en safari i Tanzania som et eventyr af fantastiske motiver. Safaribilerne er indrettet, så det er muligt at stå op under safarikørslerne. Det giver helt unikke muligheder for at få en perlerække af pletskud med hjem. Husk rigeligt med extra memorycards,film,videobånd og extra batterier. Vær opmærksomme på, at det kan støve en del under safarikørslerne, så medbring en pose, et viskestykke, eller brug en trøje til at beskytte udstyret med, når det ikke er i brug. En kikkert vil ligeledes være et must på en safari. For den ikke fotointeresserede er det at stå op med frit udsyn til de vilde dyr og den fantastiske natur også en oplevelse for livet.

 

Forholdsregler på safarien

Drik ikke vand direkte fra vandhanerne. Drik vand på flasker. Pres aldrig Jeres chauffør / guide til at køre tættere på de vilde dyr, end han vælger selv. Han kender de strenge regler i nationalparkerne og kan miste sin licens, hvis han bryder dem. Det er forbudt at stige ud af safaribusserne uden tilladelse fra chauffør / guiden.

Kontakt os

Tembo Travel Group ApS
Albækvej 48
7400 Herning

Telefon: 70 60 38 38
Email: salg@tembo-safari.dk

Vores rejsebetingelser
Praktiske informationer

 

 

Åbningstider


Mandag til torsdag 09:00 - 20:00
Fredag 09:00 - 15:00
Lørdag 10:00 - 14:00
Søndag Lukket

Vi er medlem af

Spørgsmål?

Bliv ringet op af vores safari eksperter og få svar på dine spørgsmål.  © Copyright Tembo safari
  BESTIL TILBUD

  We are glad that you preferred to contact us. Please fill our short form and one of our friendly team members will contact you back.

   X
   CONTACT US