Botswana

Praktiske informationer for safari rejser til Botswana

Du er altid velkommen til at kontakte os på mail salg@tembo-safari.dk eller på telefon 70 60 38 38

 

Rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser grundigt da disse, ved safarirejser købt hos Tembo-Safari, udgør aftalegrundlaget for din bestilling, som er omfattet af “Lov om Pakkerejser”. Læs hér

 

Visum

Visumregler for rejsen til Botswana:

Ved ankomst til Livingstone, Zambia, betales transitvisum, pt.USD 50 pr. person, ved pas / visum-skranken i lufthavnen, og et visum og indrejse stempel indsættes i passet. Så enkelt er det. Jeres pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter udrejse fra Zambia / Botswana, og der skal være plads til ind- og udrejsestempler i passet. Ved udrejse skal der udfyldes et udrejsekort, som findes i afgangsterminalen. Dette kort skal afleveres sammen med passet til paskontrollanten, hvorefter I får et udrejsestempel i passet. Visum-reglerne kan  checkes løbende hos Udenrigsministeriet.    Læs hér

 

Vaccinationer m.m.

Vi anbefaler Jer at kontakte egen læge for nærmere.

Husk at medbringe det internationale vaccinationsbevis på rejsen.

 

Safari transport

Transport på safarien :

I bliver mødt i Livingstone af en servicemedarbejder med et skilt med Jeres navne. Herefter starter safarien. En safari i Botswana foregår i åben, specialbyggede safari LandCruisers og safarierne på vandet i små og mellemstore safaribåde samt Mokoro, en lokal kano.

 

Overnatning på safarien

Vi har i Tembo-Safari lagt stor vægt på placeringen af de Lodges, vi benytter. Ud over, at alle overnatningsstederne naturligvis er af en særdeles høj standard, bl.a. med swimmingpools, er de strategiske belliggenheder ude i den pragtfulde natur valgt med omhu. Det sikrer den bedst mulige safarioplevelse.

 

Måltider og drikkevarer på safarien

Alle måltider er inkluderet i rejsens pris, hvor andet ikke er nævnt. Drikkevarer til måltiderne er også inkluderet, ligeledes spiritus, f. ex. Whisky., vel at mærke lokale mærker. Specielle mærkevaredrinks er for egen regning. Vand på safariturene er inkluderet.

 

Flybilletter

I modtager flybilletterne samt rejseplanen senest 14 dage før afrejse, og skal blot medbringe det til check in i lufthavnen. Alle relevante data med bookingnumre m.m. fremgår af Jeres Etickets.

 

Drikkepenge

Mange steder ude i Verden benyttes drikkepengesystemet. Dette er også tilfældet på det afrikanske kontinent. Afrikanere i servicefagene, såsom tjenere, stuepiger, dragere m.m. får en meget lille fast løn. Derfor er de meget afhængige af de drikkepenge, som de får, når de leverer en god indsats. Her er en tommelfingerregel til drikkepenge : 1 US$ ell. tilsvarende lokalmønt = ca 5,50 Kr. pr. kuffert eller sportstaske, som portørerne bærer for Jer. 10% af regningen i barer og restauranter. 1 US$ ell. tilsvarende lokalmønt = ca 5,50 Kr. om dagen til stuepigen. Giv eventuelt drikkepengene personligt, så de glæder den, som har betjent Jer. Chauffør-guiden , som I er sammen med mange timer hver dag,forventer også drikkepenge. En tommelfingerregel er ca. 5 US$ svarende til ca. 40 kroner pr. person pr. dag.. At give drikkepenge er en personlig ting. Det er helt frivilligt, men vi bør blot huske på, at de indgår som en naturlig , og nødvendig, del af hverdagen på det afrikanske kontinent.

Rejsevaluta

I Botswana bruges Pula, BWP. 1 Pula = ca. 0,75 Kr. På alle overnatningsstederne kan betales med visa.

 

Det bedste tidspunkt at besøge Botswana

Botswana er et spændende rejsemål året rundt. Højsæson er juni til december.

 

Tidsforskel

Botswana er en time foran Danmark, når vi har sommertid og to timer foran, når vi har vintertid. Det betyder, at I undgår problemer med jetlag.

 

Sproget i Botswana.

I Botswana tales, foruden de lokale sprog, engelsk.

 

Elektricitet

De fleste hoteller og lodges får elektricitet fra egne generatorer, der sjældent slukkes om natten. Men det kan ske, så husk at tage lommelygte med på safarien. Botswana / Namibia har 240 volt, og der bruges 3 benede ( Sydafrikanske) stik. Adaptorer kan ofte lånes / lejes i hotel receptionerne , men det er en god ide selv at medbringe et rejsesæt.

 

Tøjvalg på safarien

Praktisk sommertøj er perfekt til safarien. Praktisk fodtøj, gerne med en hård sål. Medbring evt. også sandaler i safaribilen. Da tidlige morgener og aftener kan være lidt kølige, som en dansk sommer, er det en god ide at medbringe f.eks. en fleece trøje og -ell. vindtæt vindjakke.

 

Husk endvidere

Lille lommelygte, Solcreme ,Solbriller ,Myggebalsam. Vælg, om muligt, bløde kufferter, da de er mest praktiske at håndtere på safarien. På Okavango safarien SKAL det være bløde kufferter, da transport mellem Lodges foregår i små fly.

 

Håndbaggage

Husk altid at pakke medicin , pas, penge + kreditkort, samt flybilletter i håndbaggagen.

 

Fotoudstyr m.m.

For foto interesserede er en safari som et eventyr af fantastiske motiver. De åbne safaribiler giver excellent mulighed for masser af pletskud.Husk rigeligt med extra memorycards,film,videobånd og extra batterier. Vær opmærksomme på, at det kan støve en del under safarikørslerne, så medbring en pose, et viskestykke, eller brug en trøje til at beskytte udstyret med, når det ikke er i brug. En kikkert vil ligeledes være et must på en safari. For den ikke fotointeresserede er det frie udsyn til de vilde dyr og den fantastiske natur også en oplevelse for livet.

 

Forholdsregler på safarien

Drik ikke vand direkte fra vandhanerne. Drik vand på flasker. Pres aldrig Jeres chauffør / guide til at køre tættere på de vilde dyr, end han vælger selv. Han kender de strenge regler i nationalparkerne og kan miste sin licens, hvis han bryder dem. Det er forbudt at stige ud af safaribilerne uden tilladelse fra chauffør / guiden.

Kontakt os

Tembo Travel Group ApS
Albækvej 48
7400 Herning

Telefon: 70 60 38 38
Email: salg@tembo-safari.dk

Vores rejsebetingelser
Praktiske informationer

 

 

Åbningstider


Mandag til torsdag 09:00 - 20:00
Fredag 09:00 - 15:00
Lørdag 10:00 - 14:00
Søndag Lukket

Vi er medlem af

Spørgsmål?

Bliv ringet op af vores safari eksperter og få svar på dine spørgsmål.  © Copyright Tembo safari
  BESTIL TILBUD

  We are glad that you preferred to contact us. Please fill our short form and one of our friendly team members will contact you back.

   X
   CONTACT US