Kontakt Os

Send en besked eller spørgsmål til os - eller ring på 70603838

  Kontakt Os

  Kære Tembo Safari

  Skønne camps, vidunderlig natur og søde mennesker, både ansatte og andre rejsende, er noget af det, vi altid vil huske fra vores første møde med safari i Botswana og Zimbabwe/Victoria Falls, som vi havde tilkøbt.

  Guiderne er alle steder dygtige og engagerede, og de interesserer sig virkelig for den fantastiske natur i deres land. Specielle ønsker til, hvad man gerne vil opleve, forsøger de ihærdigt at imødekomme, og alle spørgsmål bliver besvaret på en kompetent måde – hvis de ikke lige har et svar på rede hånd, vender de tilbage, når de har fundet et svar.

  Vi så rigtigt mange dyr. Nogle steder kunne man næsten ikke sparke sig frem for dyr, andre steder skulle der arbejdes lidt mere for at vi kunne få dyrene at se, men de var der. Nogle oplevelser skiller sig ud fra de mange store oplevelser:

  Vi så en enlig hunløve jage og fange en bøffel. Vi var heldige at få det meste med. Optakten, hvor bøffelflokken kommer vandrende gennem skoven, løven der er lige i hælen på bøflerne, offeret der styrter af sted, løven der kommer jagtende lige bagved. Selve fangsten kunne vi ikke se, idet den foregik bag nogle buske og i noget højt græs, men der var ingen tvivl om, hvad der foregik. Bøffelen ”muh’ede” og tilkaldte sin flok, hvoraf nogle vendte tilbage og jagede løven væk. Kun langsomt nærmede hun sig sit bytte, og da vi kørte derud igen om eftermiddagen, ca. 8 timer efter fangsten, var bøffelen stadig ikke død, men løven var i gang med at gøre en ende på dens kvaler. Næste morgen var det hanløven, der lå og spiste sig mæt.

  Tre gange var vi heldige at se leoparden, et utroligt smukt dyr. Én af gangene forsøgte den at snige sig ind på en flok impalaer, men dette mislykkedes. Man var slet ikke i tvivl, da den blev afsløret. Impalaerne har en meget karakteristisk, hæs stemme, og denne blev brugt flittigt, da de opdagede leoparden, som slukøret gik derfra og måtte se sig om efter noget andet at jage.

  I tre camps var vi på båd-safari. Dette var en helt anden og rolig måde at opleve områderne på. Vi kom tæt på de imponerende flodheste, så dyrene der var nede ved floden for at drikke og bade, og mange af de smukke fugle kunne også opleves. Guiderne var formidable til at spotte dyr, der gemte sig i beplantningen i vandkanten, bl.a. krokodiller i alle størrelser.

  Alle steder blev vi taget rigtigt godt imod og introduceret til, hvad der foregik i den enkelte camp mht. aktiviteter, spisetider, morgenvækning, vaske-service osv. Om aftenen sang personalet ofte nogle flotte afrikanske sange for os, inden vi kunne give os til at spise af den fantastiske mad.

  Hvis man ikke har et ”A-menneske” boende i sig, må man se at få et etableret. Morgenvækningen er typisk klokken 6, hvorefter der er morgenmad klokken 6:30 og afgang til dagens første aktivitet klokken 7. I Chobe Game Lodge var der endda morgenkaffe/the klokken 5:30 og afgang klokken 6. Først, når vi var tilbage omkring klokken 9:30, blev den egentlige morgenmad serveret.

  Man bliver noget overrasket, når man finder ud af, hvor lidt bagage man egentlig må medbringe. 20 kilo i alt incl. håndbagage, og ”kufferten” (sportstasken) SKAL være blød og må maksimalt være 25 * 30 * 62 centimeter, alt sammen på grund af den meget begrænsede bagageplads i de små fly, som bruges til transporten mellem de forskellige camps.

  Der er ingen grund til at gå i panik over udsigten til, hvor lidt bagage man kan medbringe. Alle steder er der vaske-service – aflevér vasketøjet om morgenen, om eftermiddagen ligger det vasket, tørret og nystrøget i teltet/hytten. Så vi vil helt bestemt medbringe meget mindre tøj næste gang.

  Vi rejste i maj, hvor Botswana er på vej ind i vinteren. Dette betyder kølige nætter og morgener, og at man på morgenturene skal have godt med tøj på. En langærmet bluse og en vindtæt jakke er ikke for meget. Der er tæpper i bilerne/bådene, og også disse gør god nytte fra morgenstunden, men op ad formiddagen kan man begynde at afmontere noget af tøjet, idet temperaturen stiger til det behagelige. Vi oplevede ikke, at det blev ubehageligt varmt, og luftfugtigheden var ikke noget problem.

  I maj er regntiden et overstået kapitel, så vejret er fint og sommeragtigt, dog er nætterne som sagt kølige. Alting er ved at tørre ud, herunder de midlertidige vandsamlinger, der opstår som følge af regnen. I Okavango er maj også tiden, hvor man venter på vandet, der skal komme fra Angolas højland. Så vidt vi forstod, var vandet så småt på vej, idet man kunne måle små stigninger i vandstanden.

  Hvis man tager med på gå-safari fra Camp Okavango, kommer man virkelig ud at gå i vildnisset. Vi oplevede at komme tæt på bøfler, elefanter og giraffer, og det lykkedes os at skræmme et par vortesvin op. Hvem der blev mest forskrækket, er et åbent spørgsmål. Det er vigtigt, at man medbringer lange bukser og lukket fodtøj. Alt tøj skal være i neutrale farver for ikke at tiltrække dyrenes opmærksomhed unødigt.

  Vi fik ikke lært ret meget af sproget, men én ting hænger dog fast, nemlig ”PULA”, som er navnet på Botswanas valuta, ordet for regn og, ikke mindst, så betyder det ”SKÅL”.

  TEMBO Safari stod for hele vores rejse, og der blev taget hånd om os hele vejen.

  I indledningen skrev vi ”vores første møde”. Vi skal af sted igen, det er der slet ingen tvivl om, og der er heller ingen tvivl om, at vi igen vil vælge TEMBO Safari som arrangør.

  Mange hilsner fra

  Eva og Søren

  Bestil et uforpligtende tilbud på din safarirejse
  Vi glæder os til at hjælpe med at sammensætte din drømmerejse. Når du har udfyldt formularen nedenfor, vender vi tilbage med et tilbud på din drømmerejse hurtigst muligt - Det er selvfølgelig gratis og helt uforpligtende.

   Powered by